Multiseal tætner lækage i 3,5 meter tyk armeret jernbetonvæg hos Tirpitz

Uheldet var ude, da der skulle monteres en ny dør hos Tirpitz. Under montagen blev et vandrør til en brandhane ramt, og det var ikke muligt at bryde hul i den armerede betonvæg for at komme frem til lækagen. Løsningen blev Multiseal.

Tirpitz er et ”usynligt” museum i Blåvands klitter bygget af Bjarke Ingels Group. Historien bag museet går tilbage til anden verdenskrig. I august 1944 gik den tyske besættelsesmagt i gang med at bygge den store Tirpitz-stilling vest for Blåvand. De enorme kanonbunkere var en del af Atlantvolden, og skulle forsvare indsejlingen til Esbjerg. Krigen sluttede før bunkerne blev færdige, og siden har de stået som et vidnesbyrd om krigen midt i Blåvands storslåede klitlandskab.

Skjult lækage i armeret beton
En hær af beton er navnet på en af de faste udstillinger på Tirpitz. Og netop de meget 3,5 meter tykke vægge i armeret jernbeton gjorde det umuligt at komme frem til den skjulte lækage i væggen, da en håndværker under en ombygning kom til at beskadige et rør. VVS’er Preben Pedersen fra Janderup foreslog derfor at anvende Multiseal til opgaven.

Tre-ugers proces
Preben Pedersen havde ved flere lejligheder anvendt Multiseal til tætning af skjulte lækager, men aldrig på en opgave som denne.

Vi havde at gøre med et meget langt kredsløb
på over 200 meter i en jernbetonvæg.
Vi valgte derfor at lade varmt vand med Multiseal
kører igennem systemet i tre uger for at være sikre på,
at vi havde fået tætnet lækagen.

Preben Pedersen.

Lettelse hos kunden
Og det lykkedes, hvilket naturligvis var til stor glæde for teknisk serviceleder Jørn Nielsen fra Varde Museerne, som er ansvarlig for teknikken hos Tirpitz. ”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med vores lokale VVS’er Preben Pedersen på denne opgave, siger Jørn Nielsen. ”Vi er glade for, at han foreslog Multiseal, som netop passede til den udfordring, vi stod overfor. Opgaven blev løst på få uger, og både vi og tømren er rigtig glade for løsningen.”

Casedetaljer

  • Kunde: Tirpitz
  • Skade: Lækage i armeret betonvæg
  • Multiseal-produkt: Varme
  • Lokation: Blåvand
  • VVS'er: Preben Pedersen, Jannerup

Over 40 års erfaring med Multiseal

Multiseal